Wat houdt WBSO subsidie in?

Op zoek naar meer informatie over de wbso subsidie? In dit artikel zit je goed. We zullen je meer vertellen over deze subsidie, die om de hoek komt kijken als je een R&D project start. Je kunt op deze manier de kosten besparen. Waar staat de afkorting voor, wat zijn de doelen en voorwaarden? Wij leggen het je uit!

Over de wbso subsidie

De WBSO staat voor de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk, deze vergoedt een deel van de kosten op het gebied van Speur en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als S&O. De afkorting R&D staat voor Research and Development, deze afkorting wordt ook vaak gebruikt. Het is dus een subsidie en je kunt het als volgt zien. De overheid vindt het belangrijk om ondernemers te steunen bepaalde ondernemers in feite met het verlenen van deze wbso subsidie. Dit heeft met name met het volgende te maken: 

  • Ondernemers nemen risico’s, vooral op financieel gebied
  • Ondernemers houden zich bezig met innovatie

Deze twee aspecten tezamen mogen worden beloond, aldus de overheid. En dat gebeurt dus ook, maar je moet er wel om verzoeken. Het is niet zo dat je van rechtswege de subsidie verleend krijgt. Er zijn een aantal voorwaarden voor, lees daarover ons andere artikel. Je kunt terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort: RVO. Het is belangrijk om in de aanvraag een duidelijke, heldere projectomschrijving te vermelden. Bovendien zul je altijd een schatting van de kosten en de te maken uren moeten maken. Overigens kun je dit digitaal doen, wel zo gemakkelijk. Er zijn vele voordelen te benoemen, want via deze wbso subsidie is het zo dat ondernemers kosten mogen aftrekken, tot wel 40% van de loonkosten of materiaalkosten. Deze aftrek vindt dan plaats in de loonbelasting aangifte of de inkomstenbelasting aangifte. Het gevolg: een lager belastbaar loon waarover geheven wordt en dus minder belasting. Ondernemers besparen veel geld met deze wbso subsidie en het bevordert ondernemers alleen nog maar meer om met innovatie bezig te gaan. Hetgeen weer goed is op allerlei gebieden. Je vraagt je als ondernemer of medewerker misschien af wat onder materiaalkosten valt. Je leest daar ook meer over via vindsubsidies.nl,”>www.vindsubsidies.nl, maar we noemen vast een aantal voorbeelden hieronder:

  • Kosten voor machines
  • Kosten voor laboratoria
  • Kosten voor (het maken van) prototypes

Het benutten van deze wbso subsidie levert ontzettend veel op, je kunt denken aan duizenden euro’s, maar in sommige gevallen kan het tot 30.000 euro per jaar opleveren. Zo kan je bedrijf nog sneller groeien, want kostenbesparende activiteiten helpen reuze mee. Ben je dus een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met innovatie, met ontwikkeling en dus vernieuwing? Dan kun je deze wbso subsidie gaan aanvragen. Uiteraard kun je hulp krijgen en kun je meer informatie lezen via de website.

wbso subsidie aanvragen? Wij helpen je!

Is alles duidelijk? Wij hopen van wel! Als je meer informatie nodig hebt over de wbso subsidie of andere vragen hebt hieromtrent, dan horen we graag van je. Subsidies kunnen erg helpend zijn en wij raden altijd aan om er goed gebruik van te maken. Lees meer informatie of neem contact op via vindsubsidies.nl”>www.vindsubsidies.nl